Mi a Diuss?

Nőiesség, báj, egyediség, stílus. Figyelmes üzenet a külvilágnak magunkról, mindaz amit nem szeretnénk kimondani, csak megmutatni annak, aki erre érdemes. Pont az, amit az ékszerekben keresünk. Csodaszép egyedi készítésű ékszerek, magyar alkotótól a múlt századot idéző mesteri kivitelezésben. Egy fél élet szakmai tapasztalata, nemes alapanyagok, a ma elérhető csúcstechnológia és az alkotói szenvedély románca.

E meseszép ékszereket egy ízig-vérig húsvér Nő, ötvös és designer, Szemler Judit álmodja meg, készíti el világszínvonalon. Egy csipetnyi klasszikus alap, esetleg népi motívumok vagy romantikus virág formák letisztult modern vonalvezetéssel. Az ötlettel, ahogy Ő mondja, az életben találkozik, mely olyan gazdagon vesz minket körül. Legyen az egy belvárosi séta, egy pillantás egy útszéli árva virágra...


Minden ékszer egyedi tervezésű. Hosszú és gondos kézi megmunkáláson esik át. Tűzben edződik és finom kezeinek munkája végzi be.
A Diuss ékszerek nemes alapanyagokból, aranyból, ezüstből, gyémántból, muranói üvegből, kerámia berakással és még sok más  mesés anyagból készülnek. De mindegyik felett a legbecsesebb elem az a szenvedély, amit alkotójuktól kapnak.

 

Szerető férjétől.

 

Diuss:

"Egy soha nem mesélt történet!"

 

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer az Ember a paradicsomban. Noha csodálta és élvezte annak szépségét, nem volt neki elég. Egy napon nagyobb akart lenni Teremtőjénél, összezavarva a teremetés  harmóniáját. Így, a paradicsom megszűnt számára létezni. Jött a verejtékes küszködés a mindennapiért. Ezzel együtt a szépség ki is veszhetett volna a világból. Hacsak, és itt kezdődik a soha nem mesélt mese, Teremtője meg nem sajnálta volna. Isteni fényének a Diussnak egy szikráját használta fel azért, hogy az Ember a paradicsomba visszavezető utat megtalálhassa. A szikrát bölcsen két részre osztotta. Az egyik felét kreativitásnak nevezte el és az ember lelkébe rejtette, míg a másikat formának, amit az anyagba rejtett. Azért, hogy az ember rájöjjön, Teremtőjéhez visszavezető utat nem csupán Önmagában, hanem a mindenség egészében, szellemben és anyagban egyszerre kell megtalálnia. Tapasztalja meg ennek roppant nehéz és gyönyörű mivoltát, hogy kellő alázattal találhasson vissza az elvesztett paradicsomba.

Ezért a Teremtő a szikra mind két felének, a kreativitásnak és a formának, oly természetet adott, hogy azok szüntelenül  vágyakozzanak egymás után. Így, míg külön-külön vannak,  magányosak és csak a mérhetetlen  vágy az, amit adhatnak.  Viszont, ha egymásra találnak, az anyag megelevenedik, alkotó és alkotás eggyé válik.  Ilyenkor a belőlük áradó fény, a Diuss, megsejteti a paradicsom harmóniáját, és felsejlik előttünk a visszavezető út, melyet annyira keresünk.

Ez az, amiért egy alkotás oly sokakat vonz maga köré.

 

 

 
Diuss Fine Jewelery